Stoofpotje van gehakt met sperziebonen en zuidvruchten
Bereidingstijd - 15 minuten
Een snel stoofpotje bomvol heerlijke specerijen die voor een smakelijke geur zorgen. Garam masala is een typisch Indiase kruidenmix die het gerecht een warme en kruidige twist geven. Perfect in combinatie met de zoete aardappel, sperziebonen en zuidvruchten.
Benodigdheden voor 4 personen
• 300 gr rundergehakt
• 3,5 dl runderfond ( niet te zout)
• 2 eetlepels in ringen gesneden dadels
• 2 eetlepels in blokjes gesneden gedroogde abrikozen
• 1 teen knoflook, gehakt
• 1 tl komijnzaad
• 2 tl kerriepoeder
• 2 tl garam masala
• 1 tl gemberpoeder
• 1 tl venkelzaad
• 1 kleine rode ui, in ringen gesneden
• 200 gr sperziebonen
• 50 gr amandelen
• 200 gr zoete aardappel, in kleine blokjes gesneden
Voor de garnering:
• Verse koriander
• Gehakte bosui
Voor erbij:
• Naanbrood of rijst
• Dip van kwark met kleine blokjes komkommer
Werkwijze:
1. Rul het gehakt in een droge pan op middelhoge temperatuur
2. Wanneer het gehakt bruin is voegt u de droge specerijen en de gehakte knoflook toe
3. Bak dit nog even goed door zodat het aroma van de specerijen vrijkomen
4. Blus dit af met de runderfond
5. Voeg nu de blokjes zoete aardappel en de sperziebonen toe
6. Laat dit zachtjes pruttelen
7. Wanneer de zoete aardappel en sperziebonen beetgaar beginnen te worden voegt u de rode ui, de dadels, de abrikozen en de amandelen toe
8. Kook ondertussen de rijst of bak het naan brood
9. Wanneer de zoete aardappel en de sperziebonen gaar zijn is het gerecht klaar. Voeg eventueel wat extra vocht kunnen toe om een vloeibaardere massa over te houden
10. Garneer de stoofpot met de koriander en bosui
11. Serveer met de dip en naanbrood of rijst
Eet smakelijk!